Muhasebe Paket Programları
Muhasebe Paket Programları. Muhasebe programı, faturalandırılması gereken ürün veya servislerin takibinin yapıldığı, tek bir müşteri veya birden fazla müşteriye ilişkin mali detay kayıtlarının tutulduğu bilgisayar destekli yazılımlardır. İlk defa 1994 yılında kullanılmaya başlanan muhasebe programları, önceleri basit ihtiyaçları takip etmeye yardımcı olurken bugünün modern yazılımları muhasebe adına firmaların tüm ihtiyaçlarını büyük ölçüde karşılamaktadır.
Birçok firma, gelir ve giderlerinin takibinin yapılması, ödenecek vergilerden haberdar olunması, alım ve satım gücü gibi değerlerinin bilinmesi adına kendi muhasebesini tutmak zorundadır. Yasal bir zorunluluk ve bir verimlilik olarak görebileceğimiz muhasebe, önceden Excel programı veya defterler aracılığıyla tutulurdu. Bir işletmenin fatura, fiş, makbuz, dekont gibi evraklarının sürekli toplanmasını ve işlenmesini gerektiren muhasebe süreci, küçük firmalar için bu şekilde halledilse bile işlem hacmi yüksek olan şirketlerde muhasebeyi geleneksel yöntemlerle devam etmek zorlu bir süreçtir. Defterler veya Excel gibi yazılımlar bir muhasebe programının sunacağı modüler yapısından uzak olduğu için bu araçlarla muhasebe yapmak verimsiz olmasının dışında zaman ve efor kaybına neden olur. Büyük veya küçük farketmeksizin, işlem hacmi yüksek olan ve mali durumunu sürekli kontrol altında tutmak isteyen firmalar çeşitli muhasebe programlarından destek alarak bu zorlu süreci verimli kılabilirler.
Muhasebe Paket Programları. Otomasyonlaştırılmış muhasebe programları sayesinde onlarca kalemden veri tek bir kanal üzerinde toplanabilmektedir. Muhasebe programları, bir Excel veya defterin size sunamayacağı bazı ekstra avantajlara sahiptir. Örneğin işlediğiniz tüm verilere ilişkin işlem takibini kolayca yapabilir ve her istendiğinizde kapsamlı istatistik verilerine ulaşabilirsiniz.
Muhasebe Programı Çeşitleri Nelerdir?
Bugün piyasada satışa sunulan hemen tüm muhasebe programları farklı ihtiyaçlar gözetilerek geliştirilmiştir. Bazı programlar, hemen her ölçekteki işletmenin kısıtlı muhasebe ihtiyacını karşılarken bazıları daha kapsamlı özellikler sunabilirler. Bu nedenden dolayı muhasebe programı çeşitleri hakkında bilgi sahibi olmanız doğru seçim yapmanızı kolaylaştıracaktır. Aşağıda belirteceğimiz çeşitlerin dışında farklı muhasebe programı alternatiflerinden söz edebiliriz. Bunun nedeni bazı işletmelerin kendine özel muhasebe programı kullanmayı tercih etmesidir.
Muhasebe Paket Programları. Hemen her işletmenin muhasebe ihtiyacı aynı görünmesine rağmen kimi zaman işletmeler yazılımlarında ek özelliklere sahip olmak isteyebilirler. Bu modüler yapılar, hazır paket halinde satılan muhasebe programlarında yer almadığı için özel bir yazılımın hazırlanması gerekebilir. Muhasebe programı fiyatları 99 TL’den başlayarak 10 bin TL’ye kadar çıkabilir. İhtiyaçların değişmesi halinde muhasebe programınızı hazırlayacak yazılım firması daha yüksek fiyatlar talep edebilir.
- Ön Muhasebe Programları: Ön muhasebe programları, bir işletmenin faturaları gelir-gider ve cari hesaplarının takibinin yapılabildiği kısıtlı özelliklere sahip programlardır. Bu programların bazıları web tabanlı bazıları ise masaüstü programlarıdır. Hayli yaygın kullanılıyor olması nedeniyle ön muhasebe programlarının ücretli ve ücretsiz sürümleri mevcuttur.
- Ticari ve Mali Müşavir Muhasebe Programları: Ön muhasebe programlarına kıyasla kapsamlı özelliklere sahip olan bu programlar, modülerler ve ek paketlerle geliştirilebilmektedir. Ticari ve mali müşavir muhasebe programları, ön muhasebe programlarında bulunmayan genel muhasebe, beyanname, BA-BS, bordro ve defter gibi özellikleri içerebileceği gibi ihtiyaç duyulan diğer ek özelliklere sahip olabilir.
- ERP Muhasebe Programları: ERP (Enterprise Resource Planning) veya Kurumsal Kaynak Planlaması programları, bir işletmenin muhasebe ihtiyaçlarının dışında üretim, satış ve insan kaynakları gibi işletmenin ihtiyaç duyduğu tüm takip ihtiyacına kapsamlı olarak yanıt verebilen programlardır.
- Özel Muhasebe Programları: Sıfırdan veya modüller yardımıyıla işletmenin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hazırlanan özel olarak tasarlanan muhasebe programlarıdır. Bazı iş kollarında hizmet veren firmaların ihtiyaçlarını yukarıda yer verdiğimiz yazılımlar görmeyebilir. Bu gibi durumlarda özel muhasebe programları tasarlatarak kullanabilirler.
Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayınız
Bizi Arayın: 0216 494 26 96
Bize Yazın: info@enticari.com
Detaylı İletişim Bilgisi İçin Tıkayınız.